Autó hvg.hu 2020. október. 17. 13:21

Megjött az engedély, épülhet az új magyar sztrádaszakasz

Az M4-es autópálya 65 kilométerrel lesz hosszabb.

Megadta az engedélyt az M4-es autópálya következő, Törökszentmiklóst Püspökladánnyal összekötő szakaszának kivitelezésére az illetékes hivatal – számolt be a Napi.hu.

A lap emlékeztetett: a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) korábban közölte, hogy az új sztrádaszakasz 65 kilométeres és 2x2 sávos lesz.

Az autópálya érinti Karcagot, Kenderest, Kisújszállást, Örményest, valamint Püspökladányt és Törökszentmiklóst.

Orbán apjának bányacége is részt vett a drágának tartott M4-es beruházásban

A Dolomit Kft. gánti bányájából szállítottak zúzottkövet az útépítéshez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Kult Csatlós Hanna 2020. október. 31. 20:00

Feminista volt vagy nőgyűlölő? 100 éves lenne Helmut Newton

A legnagyobb színésznőket vette rá, hogy levetkőzzenek neki, és az ő meztelen modelljeit közölte először divatmagazin. Helmut Newton a náci Németországból menekült el, majd a 20. század második felének legkeresettebb fotográfusává vált. Provokatív, a női testet tárgyként kezelő stílusa miatt már életében nőgyűlölettel vádolták, miközben ő azzal védekezett, hogy csupán az emancipáció előtt tiszteleg. Mit üzennek ma, a MeToo idején a képei?