Autó hvg.hu 2019. december. 11. 07:59

Hivatalos: itt a megújult Audi RS5 testvérpáros

Megérkezett a sportos csúcsmodell felfrissített kupé és szedán kivitele.

Az Audi a közelmúltban varrta fel az A4, az S4 és az RS4 ráncait, és ezzel párhuzamosan a velük közeli rokonságot ápoló A5 és S5 is megújult. Így már csak az RS5 Coupe és az RS5 Sportback maradt hátra, és most végül ez a testvérpár is átesett a faceliften.
Audi
Audi

Az új modelleket elsősorban a szélesebbre vett és átrajzolt singleframe hűtőrácsról, az opcionálisan mátrix LED-del, illetve lézerfénnyel is rendelhető új fényszórókról, valamint a módosított hátsó diffúzorról lehet felismerni.

Újdonság a Turbo Blue és a Tango Red fantázianevű kék, illetve vörös fényezés, a karbonszálas erősítésű műanyagból készült tető miatt pedig 4 kilogrammal csökkent a kupé tömege. És ezzel párhuzamosan értelemszerűen alacsonyabbra került a tömegközéppontja.

Audi
Audi

Az alaphelyzetben 19 colos-, felár ellenében pedig 20 colos kerekeken gördülő új RS5-ösök motorházteteje alatt egy 2,9 literes biturbó V6-os benzinmotor rejtőzik, mely a korábbiakhoz hasonlóan 450 lóerős teljesítményt, illetve 600 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre.

És ez 3,9 másodperces 0-100-as gyorsulást, illetve 280 km/h-s végsebességet tesz lehetővé.

Audi

A felfrissített infotainment rendszert kapott, nyolcfokozatú automataváltóval szerelt új RS5 testvérpáros német alapára 83 500 euró, vagyis átszámítva mintegy 27,6 millió forint.

Audi

 

Audi

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.