Autó hvg.hu 2018. december. 17. 15:21

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

A "kicsi a bors, de erős" kategóriás divatterepjáró első példányait hamarosan átvehetik az első szerencsés vásárlók.

Az Audi 2016 elején leplezte le a 4,19 méter hosszú Q2-es kompakt divatterepjárót, melynek eddigi legerősebb 2.0 TFSI, illetve 2.0 TDI változata 190 lóerős teljesítményt adott le. A Párizsi Autószalonon azonban bemutatkozott az ennél jelentősen erősebb sportváltozat, az SQ2.
Audi

Az Audi SQ2 most már Európa-szerte rendelhető és az első példányokat várhatóan 2019 elején vehetik majd át a vásárlók. A gyártó magyar weboldalán egyelőre még nem érhető el a legsportosabb Q2-as, a német site-on viszont már igen. Az SQ2 német alapára 44 500 euró, vagyis átszámítva mintegy 14,4 millió forint.

Összehasonlításképp, a legolcsóbb hazai Q2-es,a 116 lóerős 1.0 TFSI motorral és hatfokozatú kéziváltóval szerelt Basis kivitel árcéduláján 9,08 millió forintos összeg olvasható.

Audi

Az Audi SQ2 mozgatásáról ugyanaz a 2 literes négyhengeres turbós benzinmotor gondoskodik, mint ami az Audi S3-ban is fellelhető. Az erőforrás egy hétsebességes S-Tronic automataváltón keresztül juttatja a kerekekhez a 300 lóerős teljesítményét, illetve 400 Nm-es nyomatékát.

Az összkerékhajtású újdonság 4,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-as tempóra, ami 0,2 másodperccel gyengébb az Audi S3 produkciójánál. A végsebesség elektronikusan 250 km/h-ra van korlátozva.

Az új hűtőrácsot, egyedi 18-19 colos könnyűfém felniket, négyes végződésű sportkipufogót, valamint nagyteljesítményű 340-310 milliméteres fékeket kapott Audi SQ2 2 centiméterrel került közelebb az aszfalthoz, mint az alapmodell.

Audi

 

Audi
Audi

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.