Autó hvg.hu 2017. szeptember. 25. 15:16

Elszabadult szegedi villamos: felmentették a járművezetőt

A huszonkét tonnás villamos körülbelül hétszáz métert gurult három évvel ezelőtt, mielőtt megállt. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A bíróság bűncselekmény hiányában felmentette hétfőn a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vádja alól azt a szegedi villamosvezetőt, aki a 2014-ben elszabadult villamost vezette. A közlekedés rendjének megzavarásában ugyanakkor bűnösnek találták, de ez két év alatt elévült, így ebben a kérdésben nem hozott ítéletet a bíróság – tudósít a Délmagyarország.

A baleset 2014 nyarán történt. Egy csuklós Tatra villamos szabadult el aznap reggel a Szegedi Közlekedési Kft. Pulz utcai telephelyéről. A jármű néhány másodperc alatt, pár száz méteren annyira felgyorsult, hogy nem lehetett megállítani. A villamosvezető próbálta utolérni a száguldó járművet és kulccsal kinyitni az ajtót, de hiába futott, lemaradt.

A vezető nélküli szerelvény végül a Károlyi kollégium előtti megállóig jutott, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia.

A hétfői ítéletet az ügyész, az ügyvéd és a vádlott is elfogadta, így az jogerőre emelkedett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.