Az Austrian Airlines szerint ezzel kevesebb élelmiszer megy majd a kukába.
Austrian Melangerie to go néven indítanak új kezdeményezést az osztrák légitársaságnál, az Austrian Airlinesnál. Az intézkedés célja, hogy a fel nem szolgált ételeket is megvásárolhassák az utasok, így csökkentve a kidobott élelmiszermennyiséget.
Az AIRportal.hu szerint az egész úgy néz ki, hogy
leszállás előtt a fel nem szolgált ételeket újra felkínálják az utasoknak, de akkor már kedvezményes áron.
A megvásárolt adagokat karton csomagolásban, fa evőeszközökkel lehet elvinni.
Egészségügyi és ételhigiéniai okokból landolás után a gépek fedélzetén megmaradt fogásokat ki kell dobni a lap szerint, így rengeteg étel kerül a kukákba. A légitársaság szakemberei az elmúlt időszakban figyelték az igényszintet, és ehhez próbálták igazítani a járatok fedélzetére vitt étel mennyiségét. Ennek ellenére így is több maradék keletkezik, mint amennyit a cég szeretne.
A szolgáltatás először a hosszabb, Bécsbe érkező európai járatokon válik elérhetővé, majd folyamatosan kiterjesztik a többire is.
Azt nem tudni, hogy a fel nem szolgált ételek nagyságrendelig milyen áron lesznek kaphatók.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
„Elájult, és akkor jött rá, hogy valami nem stimmel” – Kösz, jól: kiégés és stressz a magyar munkahelyeken
<strong>Milyen személyiségjegyek jellemzik a munkamániásokat, és mi lehet az oka, hogy Magyarországon a civil szférában dolgozik a legtöbb munkafüggő</strong>? Mennyire az egyén, és mennyire a munkáltató felelőssége, ha a munkamánia eluralkodik, és függőséggé, kiégéssé válik? <strong>Mi a közös Karácsony Gergelyben és Donald Trumpban?</strong> A Kösz, jól vendége volt Kun Bernadette pszichológus és Merész István, az Allianz-Trade vezetője.