A Vízügyi Igazgatóság már vitt a partra vízforgató berendezéseket, de a sportolók meg tudnák gyorsítani a folyamatot.
Eddig mintegy 3 tonna hal pusztulhatott el eddig a Velencei tóban, valószínűleg oxigénhiány miatt. A Magyar Országos Horgász Szövetség Országos Horgászszervezeti Központ főigazgatója az Inforádiónak azt mondta, hogy eddigi vizsgálatok emberre veszélyes kórokozóra, vagy mérgezésre utaló jeleket nem állapítottak meg.
Az is közrejátszhatott a tömeges pusztulásban, hogy tíz nap alatt több mint 10 Celsius-fokot emelkedett a víz hőmérséklete.
A 444.hu cikke szerint az Állatvédőrség jet-skiseket próbált beszervezni, hogy hajnalban felkavarják a tó vizét, de nem kaptak erre engedélyt. L. Simon László, a térség orszzággyűlési képviselője a Facebookon arról számolt be, hogy felvette a kapcsolatot a Magyar Jet-Ski Szövetség - Hungarian Jet Sports Federation vezetőségével, ők készséggel vinnének ingyen akár 40 jet-ski-t is a tóhoz, hogy tervszerűen, irányítottan végigjárják a vízfelület.
A poszt szerint a Vízügyi Igazgatóság már vitt a partra vízforgató berendezéseket, de a sportolók is tudnák segíteni és gyorsítani a folyamatot. L. Simon kikérte a MOHOSZ elnökének szakmai véleményét, akitől támogató állásfoglalást kapott. „Meg kell oldani, hogy a törvényi tiltás ellenére a korszerű jet-ski-k jogszerűen a vízre tehetők legyenek: erről a rendőrkapitányunkkal is egyeztetünk” – olvasható a posztban.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők
Mohosz: A Velencei-tavi halpusztulás szívfájdító látvány, de nem jelentős
„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?
Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?