Zhvg hvg.hu 2021. április. 09. 20:59

Kétszáz tonna veszélyes anyagot szállítottak el Kiskunhalasról

Közel egy évtizede ezer tonna veszélyes hulladék pihent egy azóta felszámolt veszélyeshulladék-szállítással foglalkozó cég telephelyén.

Több mint ezer tonna veszélyes hulladék várja sorsát egy már felszámolt cég kiskunhalasi telephelyén – számolt be az RTL Híradó még tavaly májusban. Most szintén a csatorna közölte, hogy kétszáz tonnát már elszállítottak, azaz még legalább nyolcszáz hátravan.

A mérgeket 2013-ban hagyta hátra egy azóta felszámolt veszélyeshulladék-szállítással foglalkozó cég a város határában lévő telephelyen, a kármentesítést most a Nemzeti Adó- és Vámhivatal koordinálja.

Az adóhatóság félmilliárd forintra becsüli a munka költségét, amit megpróbálnak a felelősökön behajtani.

A Greenpeace szerint nem kizárt, hogy a talaj is mérgezett. A környzetvédő szervezet korábban drónfelvételeket is bemutatott a kiskunhalasi telepről.

zöldre át

Nem kell már sokat várni az elektromos autók forradalmáig

Az elektromos autók árát, a töltési lehetőségeket számos tényező befolyásolja. Miért teszi le valaki a voksát egy elektromos jármű mellett? A választási szempontok – az elérhető alternatívák – azonban dinamikusan változnak, és nagyon úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány is a káros kipufogógázokat hírből sem ismerő autók jövőjének kedvez. A szakértők mindenesetre azzal számolnak, hogy még többen ülnek majd személyautóba, mint eddig.

Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról