Zhvg hvg.hu 2021. január. 14. 14:59

Svájcban törvény kötelezheti a cégeket a klímavédelemre

Egy új javaslat szerint a svájci cégeknek 2021-től a klímavédelmet is figyelembe kellene venniük a pénzügyi beszámolójuknál.

Zhvg

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

Bár a parlament még nem szavazott a kérdésről, de Svájc azt tervezi, hogy a cégek pénzügyi beszámolójánál szigorú klímavédelmi szempontokat is figyelembe kell venniük és kötelezően be kell számolniuk a tevékenységük klímaváltozásra gyakorolt hatásáról – adta hírül a Bloomberg.

A kormányzati szervezet által összeállított javaslatok főleg a befektetőkre és a cégekre vonatkoznak majd és a tervezet szerint a pénzügyi beszámolóknak azt is tartalmaznia kell majd, hogy milyen stratégiát alakít ki a cég rövid-, közép-, illetve hosszú távon a klímaváltozás kockázataival és a tevékenységük hatására vonatkozóan és a használható, a számokra vonatkozó módszertant is szabályoznák.

A lap szerint a nagyobb svájci cégek már adaptálták is a jogszabályalkotó szerv egyelőre még nem kötelező érvényű ajánlásait.

Ha pedig a parlament megszavazza, onnantól kötelező lesz mindenki számára.

Zhvg
A sorozat további cikkei
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról