Az Európai Unióban augusztustól kapható a húsmentes golyó, aminek a klímalábnyoma csupán a hagyományos 4 százaléka.
Az IKEA új terméke borsófehérjéből, zabból almából és burgonyából készül, és az éttermekben ugyanúgy burgonyapürével, vörösáfonya-lekvárral és tejszínes mártással tálalják majd, ahogyan a hagyományos húsgolyót. Ugyanannyiba is fog kerülni, a vásárlók pedig az áruházi Svéd Finomságok Boltjában fagyasztva is megvásárolhatják.
A húsmentes golyó egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, így flexitaristák, vegetáriánusok és vegánok egyaránt fogyaszthatják.
Az új golyó az EU-ban 2020 augusztusától kapható, Észak-Amerikában, a Közel-Keleten és az ázsiai–csendes-óceáni térségben néhány hónappal később kerül az IKEA áruházakba.
„Az IKEA évente több mint egymilliárd húsgolyót ad el. Képzeljük el, hogy a húsgolyó rajongói közül minél többeket sikerül meggyőzni, hogy a húsmentes golyót válasszák. Ha a húsgolyóeladásnak körülbelül 20 százalékát sikerülne a húsmentes golyó eladására váltanunk, az mintegy 8 százalékos csökkenést eredményezne az IKEA élelmiszer-kereskedelemre vonatkozó klímalábnyomában” – mondta Sharla Halvorson, az IKEA Globális Egészségügyi és Fenntarthatósági vezetője.
Simon Anita: A hulladék értékes tud lenni, érdemes ezt kihasználni
Új mentalitásra van szükség a hazai hulladékgazdálkodási piacon, amelyet alaposan megrostál majd az elkövetkező egy-két év, véli az Alteo szakértője. Vélemény.
Használt bútorokat vesz meg és ad el újra az IKEA
Az IKEA-nál egy székre is úgy néznek, mint erőforrásbankra
10 új autó, amit nagyon várunk 2025-ben – magyarországi modellek is főszerepben
A globális autóipar soha nem látott ütemben alakul át. Több gyártónál is sorsdöntő újdonságok érkeznek idén.