Világ hvg.hu 2021. május. 12. 21:29

Ötven euróért árulják a turistáknak a Szputnyik V-t San Marinóban

A külföldieknek három napot mindenképpen az országban kell tölteniük, és vállalniuk kell, hogy hetekkel később visszatérnek a második dózisra.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

San Marino bejelentette, hogy 50 euróért fogja árulni az orosz Szputnyik V vakcinát a külföldieknek – számolt be a Guardian.

Roberto Ciavatta egészségügyi miniszter elmondta, hogy az összeg mindkét adagot fedezi, viszont a lehetőséggel csak azok élhetnek, akik legalább három éjszakát töltenek a miniállamban, és vállalják, hogy 3-4 héten belül visszatérnek a második dózisért.

A Szputnyik V-t május 17-től kezdik el árusítani, nem titkoltan azzal a céllal, hogy fellendítsék a turizmust.

San Marinóban nagyjából 34 ezren élnek, 22 ezer ember már az oltás mindkét adagjához hozzájutott.

A miniállam egészségügyi intézete a múlt héten közölte, hogy egyetlen beteg maradt San Marino Köztársaság kórházában, ezért bezárták a Sars-CoV-2 vírussal fertőzötteknek fenntartott osztályt. Az utóbbi 24 órában egyetlen új fertőzöttről sem számoltak be az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
EURO 2020 - kövesse a foci-Eb összes hírét a hvg.hu-n!
Itthon Serdült Viktória 2021. június. 18. 11:00

Ha nincs, akivel a szexről lehetne beszélni az iskolában, akkor marad a net

Úgy akarja kitiltani a szexuális neveléssel foglalkozó civil szervezetek egy részét az iskolákból a kormány, hogy a tanárképzés alatt egyáltalán nem készítik fel a leendő pedagógusokat, hogyan beszélgessenek diákjaikkal a témáról. Szerencsés esetben a védőnő segít, a legtöbb gyerek viszont még mindig a pornóból tájékozódik. Szakemberek attól tartanak, hogy a listázás miatt a gyerekek nem kapnak elég információt, pedig igenis igénylik, hogy a nemi identitásról, vagy akár a homoszexualitásról is beszéljenek.