Világ hvg.hu 2021. február. 02. 08:09

Felfüggesztették az oltások beadását a hóvihar miatt New Yorkban

A polgármester szerint életveszélyes a helyzet, szükségállapotot hirdettek.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Gyakorlatilag leállt az élet New Yorkban a keleti partvidékre zúdult havazás miatt: 1600 repülőjáratot töröltek, lassabban működnek az oltópontok, bezárták az iskolákat és korlátozzák New York tömegközlekedését is. Bill de Blasio, New York polgármestere szerint “életveszélyes helyzetről” van szó, és mindenkit felszólított arra, maradjon otthon, illetve keddig az oltásokat is felfüggesztette – írja a BBC.

New Jersey-ben és Pennsylvaniában közel ötven centiméter hó esett, New Yorkban pedig 43 cm. New Yorkban és New Jersey-ben is szükségállapotot hirdettek, az előrejelzések szerint pedig további hóviharok várhatóak 80 km/órás széllel.

Közben New Jerseyben a busz- és vonatjáratok közlekedését függesztették fel, illetve kilátásba helyeztek hatósági útlezárásokat is.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.