Világ hvg.hu 2021. január. 09. 21:00

Az ifjabb Trump dühöng, mert a Twitter letiltotta az apját

Megviselte az ifjabb Donald Trumpot, hogy apját, az Egyesült Államok elnökét a Twitter örökre letiltotta a Capitolium ostromát bátorító üzenetei miatt. A fiú az általa cenzorként minősített Twitteren közzétett posztban fakadt ki.

„Az egész világ Amerikán nevet, miközben Mao, Lenin és Sztálin mosolyog. A technológiai óriások cenzúrázhatják az elnököt? A szólásszabadság halott, a balos urak ellenőrzése alá került” – írta ifjabb Donald Trump egyik tweetjében azt követően, hogy előbb 12 órára, magyar idő szerint szombat hajnalban pedig végleg kitiltotta apját a szolgáltatásból a közösségi oldal, és törölte a csatornáját.

Trump Jr. egyben megadta annak az internetes oldalnak a címét is, ahol az érdeklődök hasonló hangvételű üzeneteket kaphatnak.

Egy másik üzenetben aztán azt írta: a szólásszabadság olyannyira veszélybe került, hogy elképzelhető, az ő Twitter-oldalát is felfüggesztik.

A távozó elnök évek óta közölt a platform szabályzatát megszegő üzeneteket. Emiatt rengetegszer figyelmeztették, szerdán pedig 12 órára felfüggesztették a hozzáférését a fiókjához. Ez azután történt, hogy Trump tweetjeiben még akkor is elcsalt elnökválasztásról írt, amikor hívei betörtek a washingtoni Capitoliumba, ahol éppen Joe Biden választási győzelmének hitelesítéséről szóló ülészajlott. A trumpisták és a hatóságok összecsapásaiban öten meghaltak, köztük egy rendőr.

Trumpot nemcsak a Twitter, hanem a Facebook, az Instagram és a Snapchat is letiltotta egy időre.

Trump nagy bejelentést ígér, közben dühödten keresi az internetes kiskaput

A Twitterről véglegesen kitiltott Donald Trump dühös cselhez folyamodott, kétszer is. De a vállalat azonnal közbeavatkozott, kétszer is. Az elnök azt ígéri, hamarosan nagy bejelentést tesz majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.