Világ MTI 2020. december. 30. 11:42

Rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma Csehországban

Az elvégzett tesztek majdnem fele pozitív lett.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Csehországban megdöntötte az eddigi rekordot az új koronavírussal fertőzöttek napi száma – közölte az egészségügyi minisztérium szerdán.

A 10,7 milliós országban kedden 16 329 új fertőzést regisztráltak, és a pozitív koronavírustesztek aránya is rekordot döntött, 48,5 százalékos volt.

A kórházban kezelt Covid–19-betegek számában is növekedést regisztráltak, 5712 beteget kezelnek, ami a legmagasabb szám az elmúlt hónapban. Közülük 826-an súlyos állapotban vannak.

A koronavírus-fertőzöttek száma 701 622-re nőtt a járvány március eleji megjelenése óta. November 8. óta most van a legnagyobb számú, 105 ezernél több beteg kórházban. A fertőzés szövődményeiben eddig 11 429 ember veszítette életét.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról