Világ 2020. november. 21. 15:00

Öt fertőzött miatt tesztelnek 3 millió embert Kínában

Csak öt fertőzöttet találtak, mégis letesztelnek 3 millió embert egy Pekinggel szomszédos városban. Kínában rendkívül alacsony a koronavírusos esetek száma.

Öt helyi forrású fertőződést regisztráltak a Pekinggel szomszédos Tiencsinben, ezért úgy döntöttek, a város északi részének 3 millió lakóját letesztelik - írja az ABC News. 4015 másik embert Sahnghajban teszteltek egy kórházban, ahol szintén megjelent a fertőzés. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság 7 új belföldi fertőzést regisztrált szombaton, ebből ötöt Tiencsinben és kettőt Sahnghajban.

Tiencsin, 2020. november 21. A Hszinhua hírügynökség által közreadott kép egy koronavírusteszt-központ előtt tesztelésre váró emberekről a kínai Tiencsinben 2020. november 21-én. Tiencsin egyik részében 3 millió ember tesztelését kezdték meg, miután azonosítottak néhány új fertőzöttet.

A hatóságok a betegek által lakott városrészt lezárták, valamint egy kórházat és egy óvodát is. A tömeges tesztelés szombaton elkezdődött Tiencsin Binhai nevű városrészében.

Sanghajban azután kellett egy teljes kórházat lezárni, hogy egy házaspár egy kórházi látogatás után pozitív tesztet produkált pénteken.

Kínában az összes koronavírusos eset száma 86 ezer 414, ami rendkívül alacsonynak számít a világ nagyobb népesszégszámú országai közül (főleg, hogy Kína közöttük is az első).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.