Világ MTI 2020. november. 05. 16:30

Bécsi merénylet: Az őrizetbe vettek közül négy embert már elítéltek terrorcselekmény miatt korábban

Az osztrák hatóságok által előállított tizenöt ember mindegyike radikális iszlamista körökhöz tartozik.

Az osztrák rendőrség korábban őrizetbe vett tizenöt embert a hétfő esti bécsi terrortámadás után, közülük nyolcan büntetett előéletűek, közölte Karl Nehammer osztrák belügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A gyanúsítottak közül négyet terrorbűncselekmények, kettőt-kettőt pedig különböző erőszakbűncselekmények, illetve egy Linzben elkövetett "becsületgyilkosság" kísérlete miatt vontak felelősségre.

A belügyi tárcavezető szerint az elkövető személyével közvetlenül kapcsolatos nyomozás Svájc mellett egy másik – általa meg nem nevezett országra is kiterjed.

Franz Ruf, közbiztonságért felelős főigazgató hangsúlyozta, hogy

a tizenöt gyanúsított mindegyike a radikális iszlamista körökhöz tartozik.

Hétfőn este az osztrák hatóságok által Kujtim Fejzulai néven azonosított – albán gyökerekkel rendelkező – merénylő négy embert ölt meg, huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában egy zsinagóga közelében.

A terrortámadásról részletesebben ebben a cikkünkben írtunk, helyszíni beszámolónkat pedig a következő link alatt találja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról