Világ hvg.hu 2020. szeptember. 02. 21:19

Lukasenka Putyin házitévéjének köszönte meg a segítséget

A belarusz diktátor köztévéjének dolgozói felmondtak, de az oroszok beugrottak segíteni.

Aljakszandr Lukasenka meglepő nyíltsággal hálálta meg a támogatást az RT-nek, miután szemben a belarusz állami televízió dolgozóival, ők nem fordultak el tőle a véres tüntetésekkel övezett, és valószínűleg elcsalt elnökválasztás után sem. Az orosz állami propagandacsatorna személyzetet kölcsönzött Lukasenkának, de újságírók és felsővezetők is segítettek terjeszteni a diktátor gondolatait - írja a Moscow Times.

Maguk is tudják, milyen fontosak voltak számunkra ebben a nehéz időszakban”

- hangzott el a köszönet.

Ez azért érdekes, mert az orosz tévé váltig tagadja jelenleg is, hogy Lukasenkának gyártanának propagandát, és az interjúban is próbálják jelezni, hogy ők nem a közmédia dolgozói helyét vették át, csak anyagokat gyártanak Belaruszban, amire a diktátor is bólogat, és helyesbíti magát azzal, hogy az RT-sek úgy dolgoztak, mintha csak az ő csapatai lennének.

Az RT egyébként azon kevés külföldi sajtóorgánum egyike, amitől nem vonták meg a tartózkodási engedélyt Minszkben. Köszönhető lehet ez akár annak is, hogy ők tényleg egy az egyben Lukasaenka gondolatait közlik, legyen szó külföldről szervezett tüntetésekről, akár agresszív utcai vandálokról.

Ez akár arra is engedhet következtetni, hogy Vlagyimir Putyin Lukasenka mellett tette le a voksát azzal, hogy rendelkezésére bocsátja a házitévéjét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. május. 13. 20:00

Ki osont be titokban és miért a magyar sportlövő szállodai szobájába?

Példátlan események követik egymást a hazai sportlövészeknél. Előbb a márciusi sportlövő-világkupán Újdelhiben a magyar férfi válogatott két tagja nem állt ki az egyik versenyszám döntőjére, mert harmadik társuk fegyvere szerintük szabálytalan volt. Az elmúlt napok pedig olyan, újabb fordulatot hoztak, amely miatt a magyar sportélet egyik legnagyobb botrányává fajulhat.