Világ hvg.hu 2020. szeptember. 02. 15:10

Eddig csak állami divatmogul volt a csecsen diktátor lánya, mostantól miniszterhelyettes

Ramzan Kadirov szerint 21 éves lányának már most óriási tapasztalata van komplex feladatok elvégzésében, úgyhogy ő a jó választás a kulturális minisztériumba.

Csecsenföld diktátora, Ramzan Kadirov tovább építi a családi dinasztiát: az Oroszország részét képző köztársaság kulturális miniszterhelyettese Ajsat Kadirova lett, aki történetesen az elnök legidősebb lánya – írja a Szabad Európa Rádió. Kadirov szeptember első napján Telegramon jelentette be döntését, hangsúlyozva, hogy

a 21 éves lányának kinevezése egy nagyon alaposan mérlegelt döntés eredménye.

“Fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalata van komplex feladatok elvégzésében, többek közt a kultúrával kapcsolatban” – áll Kadirova jellemzésében.

Ajsat Kadirova eddig főleg a csecsen divat környékén volt jelen: Firdaws névre hallgató márkája Groznijon kívül Moszkvában, Dubajban és Párizsban is bemutathatta már aktuális kollekcióit.

Máshova nem is nagyon fog bejutni egy darabig, ugyanis az Egyesült Államok épp most szabott ki új szankciókat Ramzan Kadirovra az emberi jogok folyamatos megsértése miatt, ami alatt rendszeres kínzásokat és tárgyalás nélküli kivégzéseket kell érteni. Ezek a szankciók már nem csak rá, de a két lányára is kiterjednek.

A koronavírusból ezek szerint már felgyógyult Ramzan Kadirovnak már az apja is Csecsenföld elnöke volt, a második csecsen háború alatt épp ő hajtott először fejet az oroszoknak, aminek köszönhetően például Groznij futballcsapata is róla van elnevezve. Fiát viszont nemcsak erről ismerni, hanem a közép-ázsiai diktátorokat megszégyenítő ízlése miatt: ha kell, akciófilmet forgattat magáról, ha kell, lovagnak öltözik annak megünneplésére, hogy 98 százalékot ért el aktuális elnökválasztásán, ha kell, akkor pedig megparancsolja országának elvált párjainak, hogy házasodjanak össze újra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.