Világ MTI 2019. november. 12. 15:31

Szaúd-Arábiában terrorizmusért elítéltek 38 embert

A büntetés módját nem hozták nyilvánosságra, de áprilisban terrorista bűntettekért lefejeztek 37 embert.

Terrorizmust segítő tevékenység miatt elítélt a rijádi különleges bíróság kedden 38 embert Szaúd-Arábiában.

A vád szerint terroristákat pénzeltek és hitetlenséggel bélyegezték meg más iszlám vallási irányzatok követőit. Az egyik vádlott az ügyészség szerint terrorista szervezetet hozott létre egy börtönben.

Az elítéltek nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra, sem azt, hogy mikor kerültek előzetes letartóztatásba, de még azt sem, hogy milyen büntetést kaptak.

A Reuters brit hírügynökség emlékeztet arra, hogy áprilisban a sivatagi királyságban terrorista bűntettekért lefejeztek 37 férfit.

2018-ban 149 rabot végeztek ki Szaúd-Arábiában, hárommal többet az azt megelőző évhez képest, dacára annak, hogy Mohamed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökös korábban azt ígérte, a halálbüntetést a lehető legkisebb mértékben alkalmazzák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról