Világ hvg.hu 2019. február. 17. 17:24

Hatalmas orosz zászlót raktak ki a Salisbury katedrális oldalán felállított állványzatra

Ostoba csínytevésnek nevezte az orosz lobogó kilógatását John Glen, a város parlamenti képviselője, utalva arra, hogy márciusban lesz egy éve a Novicsok-mérgezésnek.

A zászlót vasárnap korareggel egy munkás vette észre, de azt hamar eltávolították. Salisburyben az orosz titkosszolgálat két tagja Novicsok típusú idegméreggel akarta megölni Szergej Szkripal kettős orosz ügynököt és a lányát. Ők túlélték a merényletet, de a szerrel egy harmadik személy is érintkezett, ő azonban meghalt.

A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hogy ki rakhatta ki a BBC felvételén is jól látható, 10 méter széles és 7 méter magas zászlót, de közölte, vizsgálják az ipari kamerák felvételeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.