Koreában hagyományos nyári étel a kutyahús, idén főzőversenyt is tartanak Észak-Koreában.
Észak-Korea neves éttermeinek séfjei mérhették össze kulináris tudásukat Phenjanban, ahol kutyahúsfőző versenyt rendeztek csütörtökön.
A Koreai-félszigeten régre visszanyúló hagyománya van a kutyahús fogyasztásának a nyári kánikula tetőpontján. Észak-Koreában a kutyahúst tan kogi, azaz "édes hús" néven ismerik, és a helyiek nagy tiszteletben tartják mint energianövelő ételt.
A megmérettetésen olyan intézmények szakácsai vettek részt, mint a híres phenjani Tan Kogi Étterem vagy az ötcsillagos Koryo Hotel. A felszolgált ételek között megtalálhatóak voltak a kutyahúsból készült pörköltek, a párolt borda és a hideg inas hús is.
Észak-Korea korábban bejelentette, hogy ezt az évet az "étel- és italkultúra fejlesztésére" szánja, a kezdeményezés részeként pedig főzőversenyeket rendeznek a hagyományos koreai konyhaművészet olyan remekei számára, mint a kimcshi és a makkolliként is ismert rizsbor.