Világ MTI 2015. február. 21. 14:39

Amerikában tovább fokozzák a hústermelést

Idén rekordszintre nőhet az amerikai hús- és baromfihús-termelés.

2015-ben 95,13 millió fontra (1 font=0,45 kilogramm) nőhet az amerikai hús- és baromfihús-termelés - ez új rekordot jelentene. A tavalyhoz képest kevesebb marhahústermelést ellensúlyozza a több sertéshús és baromfihús előállítás.

Fazekas István

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) előrejelzése szerint az idei amerikai sertéshústermelés 5,5 százalékkal haladja majd meg a múlt évit és 24,09 millió font lesz, miközben a baromfihús előállítás 3,6 százalékkal 39,95 millió fontra emelkedik. Mindkét húsfajta termelése rekordszintű lesz az idén a minisztérium becslése szerint.

Az USDA azzal számol, hogy marhahúsból a tavalyinál 0,1 százalékkal kevesebbet, 24,22 millió fontot állítanak elő.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?