2011. január. 16. 16:05 MTI Utolsó frissítés: 2011. január. 16. 16:03 Világ

Gábor Zsazsa még nem tudja, hogy amputálták a lábát

Gábor Zsazsa, a magyar származású 93 éves amerikai filmdíva még nem tudja, hogy térde fölött amputálták a jobb lábát.

A színésznő lábát azért kellett levágni, mert egy súlyosan elfertőződött seb üszkösödni kezdett, és ez az életét fenyegette. A műtétet pénteken hajtották végre a Los Angeles-i Ronald Reagan kórházban. Férje, Frédéric von Anhalt 67 éves német herceg szerint Gábor Zsazsa szíve jól bírta a műtétet, amely minden komplikáció nélkül zajlott le. A férj arra kérte az orvosokat, hogy egyelőre ne szóljanak feleségének az amputációról, mert nem szeretné, ha kiborulna és "szívrohamot kapna vagy az egekig szökne a vérnyomása".

Gábor Zazsa fájdalmait jelenleg morfiummal csillapítják, és férje csak az elkövetkező napokban akarja felfedni előtte a szomorú igazságot. Az orvosok napokig erős antibiotikum-kúrával próbálták megmenteni az üszkösödő lábat. A beteg a műtét másnapján, szombaton jó állapotban volt, férje szerint beszédes kedvében volt, időnként elmosolyodott, és fagyit meg virslit evett.

John Blanchette szóvivő szerint az orvosok "óvatosan optimisták" Gábor Zsazsa felépülését illetően, s bár a műtét jól sikerült, a beteget szoros megfigyelés alatt tartják, mert azért "egészsége törékeny".  A férj szerint Gábor Zsazsának még egy vagy két hétig kell kórházban maradnia, és február 6-án remélhetőleg már otthon ünnepelheti 94. születésnapját.

Az 1950-60-as évek szexszimbóluma kerekesszéket használ azóta, hogy 2002-ben részlegesen megbénult egy autóbalesetben. 2005-ben egy szélütést élt túl, tavaly pedig elesett és eltörte a csípőjét, ami miatt csípőprotézist ültettek be neki.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?