Vélemény hvg.hu 2014. február. 18. 13:57

Jancsó után most Gyarmati Fannival bántak el

Az Emmi nem tekinti saját halottjának Radnóti Miklós szombaton, 102 éves korában elhunyt feleségét - derül ki a Magyar Hírlap kedden megjelentetett helyesbítéséből. Korábban Jancsó Miklóstól nem volt képes méltó módon búcsúzni Balog Zoltán tárcája.

Helyesbítést jelentetett meg a Magyar Hírlap kedden, amelyben tisztázzák, hogy tévesen írták az előző napon, hogy Gyarmati Fannit, Radnóti Miklós elhunyt özvegyét az Emmi saját halottjának tekinti, hiszen a tárca csupán azt közölte, hogy osztozik a gyászban.

Érthetetlen, hogy ha volt is ilyen tévedés, azt miért kell helyesbíteni, ezért érdeklődtünk az Emminél, hogy az ő szemüket csípte-e a megfogalmazás, vagy a lap magától helyesbített. Kedden délután fél ötkor kaptunk választ, amely szerint az Emmi nem kért helyreigazítást a Magyar Hírlaptól.

Ennél méltatlanabbul bánt el nemrég a magyar kormány és az Emmi az egyik leghíresebb magyar filmrendezővel. Jancsó Miklós január 31-én hunyt el, az Emmi azonban képes volt február 3-ig várni a részvét közleménnyel, méltatást pedig az sem tartalmazott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról