Tech HVG 2024. szeptember. 04. 12:03

Naponta 19 liter ivóvizet von ki a levegőből ez a gép, és közben légtisztítóként is működik

Az amerikai DrinkingMaker szerint még a legszárazabb területeken is képes kivonni a levegőben lévő nedvességet a cég új gépe, hogy a felhasználó ivóvízhez juthasson.

Egyre több cég gondolja úgy, hogy érdemes olyan gépet fejleszteni, ami a levegőből képes ivóvizet előállítani – ezzel orvosolandó a vízhiányt. Az amerikai Genesis Systems WaterCube rendszere, a WC-100 nevű modell 2024 februárjában mutatkozott be, a szintén amerikai DrinkingMaker pedig a DrinkingWaterrel léphet piacra hamarosan.

A vállalat szerint a gép naponta 19 liter ivóvíz előállítására képes, amelyekhez különféle, ásványi anyagokban gazdag szűrőpatronokat lehet használni. Ennek köszönhetően a felhasználó olyan vizet állíthat elő magának, amilyenre épp szüksége van.

DrinkingWater

Learn About Drinkingwater Our product is now live on Indiegogo! Be among the first to own the DrinkinWater Atmospheric Water Generator and enjoy fresh, clean water straight from the air. 🔗 Learn more about our Indiegogo campaign: https://bit.ly/3wCws4P 📱 Follow us on social media for the latest updates: Facebook: DrinkinWater Global Launch Team 👍If you find this video helpful, please like, comment and subscribe for more updates!

A gép napelemmel is tölthető, így gyakorlatilag bárhol használható. Mivel a levegőből vonja ki a nedvességet, így beltérben használva páramentesítőként is jól funkcionál, a szűrőbetéteivel pedig nemcsak a vizet, de a levegőt is képes megtisztítani a kávéfőző méretű eszköz.

A szerkezet Indiegogo-oldalán a kiszállítást szeptemberre ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.