Tech HVG 2024. június. 14. 19:03

Azonnal frissítsen: 51 hibát javított meg a Windowsban és az Office-ban a Microsoft

Egy súlyos, nulladik napi hibát is javítottak a Windowsban, de összesen több tucat kisebb-nagyobb lyukat tömtek be a Microsoft szoftvereiben.

Befutott, mostanra már mindenki számára elérhető a Microsoft júniusi frissítőcsomagja a két támogatott operációs rendszerhez, valamint a többi szoftverhez, például az Office-hoz. Összesen 51 sérülékenységet foltoztak be, ezek közül 18 távoli kódfuttatást is lehetővé tett, egy pedig nulladik napi (zero day) – írja a Bleeping Computer.

A Windows 11-ben több, a biztonsági javításoktól független, apróbb változtatás is történt: javították a Windows megosztás-ablakának véletlen bezárását, így ha valaki akaratlanul kattint az ablakon kívüli területre, már nem záródik be.

Megjelent egy új menü a Gépház » Fiókok ponton belül, Kapcsolt eszközök (Linked devices) néven, ahol a fiókhoz hozzárendelt többi számítógépet vagy Xboxot lehet kezelni.

Bezárta a Windows kiskapuját a Microsoft, vége az ügyeskedésnek

Nem lehet többé offline fiókot létrehozni a Windows 11 telepítésekor, ügyeskedve sem – a Microsoft felszámolta a lehetőséget.

Átalakul a Microsoft-fiók a Start menüben, ahol már annak több előnyét is megjeleníti a rendszer. A biztonsági mentés programba is be lehet lépni a fiókkal, így a mentéseket oda is lehet helyezni.

A frissítések telepítéséhez – Windows 10-en és 11-en egyaránt – a Windows Update menüpontot kell felkeresni a Gépházban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.