Tech hvg.hu 2021. április. 13. 19:03

Már teszteli a Facebook az újabb társkeresős fejlesztését, videós villámrandikra lehet regisztrálni vele

A Facebook kutatás-fejlesztésért felelős részlege, az NPE Team egy új alkalmazással állt elő. Ez a Sparked, aminek egyelőre csak weboldala van, ám miután a The Verge írt a fejlesztésről, az is elérhetetlenné vált.

Néhány éve indította el a Facebook a randizós funkcióját, a Társkeresőt. A szolgáltatás először csak az Egyesült Államokban volt elérhető, 2020 októberében azonban a magyar piacon is megjelent, így azóta bárki kipróbálhatta azt – persze csak annyira, amennyire ezt a járványhelyzet lehetővé tette. A jelek szerint azonban a Facebook nem állt meg a Társkeresőnél, most ugyanis egy újabb fejlesztést kezdtek el tesztelni.

A The Verge arról ír, hogy a Facebook kutatás-fejlesztési részlege, az NPE Team egy új alkalmazással állt elő. Ez a Sparked, ami egy videós villámrandi alkalmazás lesz a felhasználók számára. Bár egy különálló appról van szó, a használatához Facebook-profil szükséges.

Az alkalmazás már saját weboldalt is kapott, ám míg a The Verge cikkének megjelenésekor az még elérhető volt, mostanra már csak egy üzenet fogadja a látogatókat:

Sorry, this content isn't available right now,

vagyis, hogy a tartalom jelenleg nem elérhető. A lap szerint a weboldalon az volt olvasható, hogy a felhasználói profilok nem lesznek nyilvánosak, nem kell majd jobbra-balra húzni a többi felhasználót (úgy, mint a Tindernél), nem lehet privát üzenetet küldeni a másiknak, a használata pedig ingyenes lesz.

A működését nagyjából úgy kell elképzelni, mint a normál villámrandikat, vagyis egy megadott esemény ideje alatt lehet majd videochatelni. Azt nem tudni, hogy egy ilyen esemény alkalmával egy ember hány beszélgetést bonyolíthat majd le, de a villámrandit hossza körülbelül 4 percig fog tartani.

Amennyiben a két fél szimpatikus egymásnak, egy második randit is megbeszélhetnek, ami 10 percig tarthat. Ha ez is jól sikerül, a rendszer felkínálja, hogy megoszthatják a felek egymással például az instagramos elérhetőségüket vagy az e-mail-címüket.

Újabb konkurenciát ad a Facebook a TikToknak, elkészült a Bars

A Bars névre keresztelt alkalmazás egyelőre csak a kiválasztottak számára érhető el, de az App Store-ból letöltve már feliratkozhatnak az érdeklődők a várólistára.

A The Verge szerint a Facebook arra fekteti a hangsúlyt, hogy csak kedves emberek randizhassanak, így a regisztrációnál külön meg kell adni, hogy mi teszi az illetőt jó randialannyá. Ezeket az információkat a moderátorok is felülvizsgálják, mielőtt élesben kezdhet randizni a felhasználó. Emellett kiválaszthatja azt is, hogy férfiakkal vagy nőkkel szeretne-e randizni, illetve, hogy nyitott-e a transzneműek felé.

A lap újságírója szerint az alkalmazás egyelőre sem a Play áruházban, sem az App Store-ban nem érhető el, a regisztrációt a honlapon keresztül tették meg. A The Verge a Facebookot is kereste az app kapcsán, válasz egyelőre nem érkezett a cégtől.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról