Tech hvg.hu 2021. április. 08. 09:33

LG telefonja van? Fontos dologra figyelmeztet a gyártó

Még legalább három éven át biztosítja a különféle Android-frissítéseket készülékeihez a mobilos iparból kiszálló LG.

Annak ellenére, hogy hivatalosan is felhagy a mobilgyártással, a már piacon lévő „prémium” eszközeit a jövőben is frissíti – jelentette be az LG.

A dél-koreai vállalat éveken át komoly szereplője volt a telefonos piacnak, ám a kínai eszközök előretörésével elvesztette lendületét, egyre kisebb bevételhez jutott a mobilos szegmensből, az utóbbi időben pedig már csak a veszteséget halmozta. Ezért a minap úgy döntött: július végére felhagy a telefonforgalmazással és -gyártással.

A változtatás természetesen a piacon lévő eszközöket és tulajdonosaikat is érinti, akik aggódva figyelhették, hogy a gyártó vajon a jövőben is biztosítja-e a nélkülözhetetlen szoftverfrissítéseket a megvásárolt készülékekhez.

A válasz, mint most kiderült, igen, a cég nem feledkezik el róluk.

Az LG hivatalos közleménye szerint a jövőben még legalább három, nagyobb Android-kiadást is eljuttat a 2019-ben kiadott eszközeire. Ebbe a kategóriába tartoznak a G- és a V-sorozat telefonjai, a Velvet, illetve a Wing típusú készülékek. A tavaly megjelent telefonok esetében – ilyen az LG Stylo és a K-sorozat modelljei – legalább két nagyobb frissítésre lehet számítani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Kovács Bálint 2021. április. 20. 20:00

Nick Cave többet tett, mint hogy megírta a karantén hivatalos dalát

Egyszer csak minden reklám nélkül megjelent Nick Cave új lemeze, a teljes egészében a karantén alatt írt és felvett Carnage. Az énekes talán már sosem lesz ugyanolyan, mint az őt ért tragédia előtt, de az új album már olyan, mint a fény az alagút végén.