Tech hvg.hu 2021. február. 27. 12:03

Hallható ajándékot kap a Spotify minden fizetős felhasználója

HiFi néven újfajta, veszteségmentes tömörítést vezet be a Spotify. Ígérik: a fejlesztéssel CD-minőségben lehet majd zenéket hallgatni.

Két nagy bejelentést is tett a héten zajlott online eseményén a Spotify: a világ egyik legnépszerűbb streaming zenei szolgáltatója egyrészt több tucatnyi új piacon válik elérhetővé, másrészt bevezetik az új, HiFi nevű kódolást.

A fejlesztés fontos következménye, hogy a felhasználók a korábbiaknál jobb, a cég megfogalmazása szerint CD-minőségben élvezhetik majd a szolgáltatáson elérhető dalokat – feltéve, hogy valamely prémium csomag előfizetői.

A Spotify semmilyen műszaki adatot nem közölt az újdonságról, csak annyit, hogy az eljárás veszteségmentes kódolást tesz lehetővé, a felhasználók pedig érezhető különbséget tapasztalnak majd a rendes és az újabb tömörítés között.

A Spotify HiFi bevezetése minden bizonnyal a riválisok, például a Tidal által nyújtott, hasonló funkcióra adott válasz. Az ugyanakkor nem ismert, pontosan mely piacokon teszi kipróbálhatóvá ezt a fajta zenehallgatást a Spotify. A bevezetés időpontjáról pedig csak annyit tudni, hogy valamikor az év hátralévő részében várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.