Tech hvg.hu 2021. február. 23. 09:03

Videók kerültek elő a Samsung várható csodaszemüvegéről

Látványos koncepcióvideók mutatják, hogyan képzeli el a Samsung jövőbeli AR szemüvegeit.

Egyre több nagy cég veti bele magát valamilyen AR (kiterjesztett valóságon alapuló) szemüveg fejlesztésébe. Már nagyon várjuk az Apple – korábban még tavalyra ígért – megoldását (amiről már készült egyfajta koncepció), legutóbb viszont a Samsunggal kapcsolatban szivárgott ki valami hasonló.

Két koncepcióvideó is felkerült a Twitterre, mindkettő a gyakran idézett WalkingCat nevű felhasználó jóvoltából. Az első, a Samsung Glasses Lite című videó talán reálisabb az elvárások és a kivitelezés szempontjából, legalábbis a SlashGear véleménye szerint. A szemüvegek nagyobbak, mint hagyományos megfelelőik, viszont jóval kisebbek, mint a jelenleg kapható AR szemüvegek. A videóban látható szemüveg összeköthető okostelefonnal, okosórával, billentyűzettel, jól jön a videokonferencia-hívásoknál, és akár drónt is lehet vezérelni vele. Még napszemüvegként is funkcionálhat.

A másik videó kicsit még a fantázia világát jelenti. Ez itt bemutatott szemüveg is csak valamivel nagyobb a nem AR szemüvegeknél. Viszont itt már holografikus a látvány, beleértve a virtuális billentyűzetet és a virtuális embereket. És természetesen ott van a a Különvélemény című filmből oly jól ismert kézmozdulatos vezérlés.

Mindenképpen nagy ugrásról van szó a VR-ről az ilyen típusú AR-élményre, de valószínűnek tűnik, hogy a Samsung rendelkezik is erőforrásokkal ehhez. Kérdés persze, hogy mennyire elkötelezett egy ilyen platform mellett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról