Tech hvg.hu 2021. január. 23. 09:24

Videó a gyárból: így készül az Astrazeneca vakcinája

A Covishield koronavírus elleni vakcina gyártásáról mutatott be képsorokat a Corriere.it.

A héten azzal került be a hírekbe a Serum Institute of India, hogy tűz ütött ki az egyik épületükben. A cég közleménye szerint azonban az oxfordi egyetem és az Astrazeneca cég koronavírus-vakcinájának a gyártása továbbra is folyamatos. A Corriere egy videón mutatta be a gyártósorok működését. Ez az üzem egyébként a legnagyobb vakcinagyár a világon.

Az Astrazeneca egyébként pénteken azt közölte, hogy kevesebb oltóanyagot tudnak majd gyártani az európai megrendelésből az első negyedévben "az európai ellátási lánc egyik gyártási színhelyének teljesítménycsökkenése miatt", de nem világos a híradásból, hogy melyik gyárról van szó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Bihari Ádám - Ballai Vince 2021. március. 08. 20:00

Tiszta beszéddel kezelhették volna az oltási baklövést, csak épp ez nem az a kormány

Különösebb károk nélkül beismerhette volna a tömeges oltás főpróbáján keletkezett hibát a kormányzat, de a maszatolós kommunikációval csak rontott a helyzeten. Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakember szerint a hétvégi káosz paradox módon még javíthat is az oltási kedven, de az államba vetett bizalmon inkább rontott.