Tech hvg.hu 2020. június. 19. 07:41

Levette a Facebook Donald Trump több hirdetését, mert náci jelképet használtak benne

Az amerikai elnök kampánycsapata egy náci jelképre hasonlító szimbólumot használt.

A Facebook eltávolította Donald Trump amerikai elnök több hirdetését is. A közösségi oldal szerint az újraválasztási kampányhoz kapcsolódó üzenetek megsértették a gyűlöletkeltésre vonatkozó szabályokat, számolt be a The Washington Post.

A hirdetésekben egyebek mellett „szélsőbaloldali csoportok veszélyes bűnözőinek” nevezték az antifa-csoportokat, és több helyen is feltűnt egy fekete keretes vörös háromszög, ami az Anti-Defamation League (Rágalmazásellenes Liga) nemzetközi zsidó szervezet szerint pontosan olyan, mint amit a nácik használtak a koncentrációs táborokban.

A lapnak Jacob S. Eder, a berlini Barenboim-Said Akademie történésze viszont azt mondta, hogy a koncentrációs táborokban fogvatartottak megkülönböztetésére használt fordított rózsaszín háromszög a meleg büszkeség nemzetközi jelképe lett, de a Trumpék jelét nem lehet kötni hozzá.

Az elnök kampánycsapata szerint a szimbólumot éppen az antifák használják sokszor.

Múlt héten a Facebook és az Instagram is törölte Trump posztját jogsértés miatt, a Twitter pedig "hazugság" jelzőt tett az elnök egyes bejegyzései mellé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Vándor Éva 2021. március. 08. 09:35

Harry és Meghan: ez a bosszú inkább keserű volt, mint édes

Harry herceg és Meghan Markle Oprah Winfrey-nek adott interjúja több címlapra kívánkozó állítással is szolgált, és a maga jól megkomponált nyersességében engedett betekintést egy diszfunkcionális család életébe. A Buckingham-palotában nem lesznek boldogok.