Tech hvg.hu 2020. május. 18. 10:33

Hamarabb jöhet az Apple spéci szemüvege, mint eddig mondták

A pontos információiról ismert Joe Prosser szerint már 2021-ben megmutathatja az Apple első AR-szemüvegét.

Az eredeti tervek szerint 2020-ban mutatta volna be az Apple az első AR-termékét (augmented reality, a kiterjesztett valóság angol neve), egy szemüveget. 2019 végén viszont már arról lehetett hallani, hogy az eszköz legkorábban 2022-ben, de inkább 2023-ban kerülhet majd piacra.

Az Apple-elemző Ming-Chi Kuo korábbi szavait most a biztos információról ismert elemző, Joe Prosser vonta kétségbe a Twitteren. Szerinte az Apple Glass (már persze ha ez lesz a neve) ennél jóval hamarabb, ár 2021-ben megérkezhet. Prosser olyannyira biztos a dolgában, hogy nemcsak az évet, de a lehetséges időszakot is megnevezte, amikorra ez várható: 2021 márciusa és júniusa között található a céldátum.

Az a bejegyzéséből nem derül ki egyértelműen, hogy ebben az időszakban már piacra is dobják az eszközt, vagy "csak" bemutatják, és a boltok polcaira csak jóval később kerül majd fel. A tweetjét viszont úgy zárta, hogy hamarosan meg is mutatja majd a követőinek az AR-szemüveget. Illetve ha jól sejtjük, csak annak renderelt képét.

Az eszközről két éve készített néhány fantáziaképet Martin Hajek grafikus.

Érdekes lesz látni, mire megy az Apple az AR-szemüvegek terén, egyelőre ugyanis az átlagfelhasználók körében még nem érkezett el a készüléktípus aranykora.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.