Tech hvg.hu 2019. január. 07. 00:03

Kevés a hely az asztalán? Akkor nézze meg a Samsung új monitorát

Az év egyik izgalmas technológiai eseményét a Samsung se hagyja ki, három új monitort is visz magával Las Vegasba. Köztük egy olyat, amely a kis munkafelülettel rendelkezők számára lehet ideális társ.

Akik számítógépen dolgoznak, jól tudják, mekkora kihívás tud lenni, hogy úgy rendezzék el asztalukat, hogy azon minden, beleértve egy nagyobb monitor is elférjen. A Samsung erre a gyakori problémára találta ki Space Monitor nevű újdonságát, amely egy helytakarékos monitor.

Az eszköz érdekessége, hogy bármekkora felületre is helyezze az ember, alig foglal helyet, ugyanis úgy alakították ki, hogy szorosan a falhoz simuljon. Ha pedig olyan munkához kell, amikor közelebbről kell nézni valamit, vagy tulajdonosa mozizna rajta, egyszerűen csak le kell hajtani:

A kábeleket a Samsung ügyesen a megjelenítő talapzatába építette, így semmi nem zavarhat be. Az eszköz csavaros megoldással rögzíthető az asztalhoz. Ez némiképp problémát jelenthet, így ugyanis csak olyan felületnél használható, ahol van elég hely az asztal szélein, máskülönben nem lehet odacsavarozni.

Samsung

A gyártó kétféle méretben, 27 és 32 colos verzióban adja ki újdonságát, utóbbi már 4K felbontású. Ára egyelőre nem ismert. A jövő héten startoló CES 2019 technológiai szakkiállításon a termék mellé két másik monitort, egy játékosoknak, és egy mindennapi használatra szánt modellt is elvisz a cég.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.