Tech hvg.hu 2012. október. 26. 10:00

Tegyen látványos időjárás-jelentést a gépére

Az időjárás nemcsak jó beszédtéma, de mindenkit érint, mindenkit érdekel. Éppen ezért jó, ha mindig kéznél van egy kis időjárás-jelentő.

Sokan kitöltik reggeli kávéjukat, bekapcsolják számítógépüket, majd gyorsan fellépnek valamelyik oldalra, ahol megnézhetik, milyen időjárásra számítsanak. Persze mennyivel jobb lenne, ha az időjárás-jelentés mindig ott lenne a kezünk ügyében, például a tálcán vagy a számítógépes asztalon.

Ebben segíthet például a Weather Channel Desktop nevű ingyenes program - innen tölthetjük le a telepítő (exe) fájlját. A program installálása után meg kell adnunk városunkat, majd a Settings opcióra kattintva jó pár jellemzőt beállíthatunk. Megadhatjuk például, hogy hol jelenjen meg a program (kis ikonként a tálcán, vagy nagyobb változatban a windowsos asztalon, Celsiusban vagy Fahrenheitben mutassa-e a hőmérsékletet, sőt még háttréképet is választhatunk a program alá.

Mindössze ennyi a dolgunk, és a továbbiakban már mindig ott lesz kéznél az időjárás-jelentő, akár az adott napra, akár több napra előre. A Refresh Weather gombra kattintva frissíthetjük a jelentést, amelyben egy sor, az időjárással kapcsolatos jellemzőt (páratartalom, szélsebesség, UV-sugárzás) is szemügyre vehetünk. Sajnos az ingyenességért cserébe el kell viselnünk egy reklámot a jobb alsó sarokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden hír a koronavírus-járványról