Tech techline.hu 2010. szeptember. 27. 17:58

Joomla nap - Idén is találkoznak a joomlások

A rendezvényt a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete szervezi.

A rendezvényt a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete szervezi. Milyen témákban bõvíthetik tudásukat a résztvevõk? A Joomla-motorral hajtott céges weblapokat, portálokat a 2011-es trendek figyelembe vételével marketinges szemmel fogja elemezni Gombos Zsolt, az OMA társalapítója. Tóth Tibor, az egyesület elnöke egy objektum-orientált tartalomkonstrukciós készlet, a YOOtheme által kiadott ZOO alkalmazásépítõ bõvítmény használatának rejtelmeibe vezeti be a jelenlévõ hallgatóságot. Az elmúlt hónapokban több népszerû Joomla-sablonklub rukkolt elõ saját keretrendszerrel, melyek roppant módon megkönnyítik a sablontervezést, a dizájnt. Ezek összehasonlítása igazi csemegének ígérkezik.

Az egyesület 2008-ban tiszteletbeli tagjává választotta Johan Janssenst, a Joomla! egykori projektvezetõjét. A belga úriember jelenleg a Joomlatools csoport társalapító-ügyvezetõje. Õ idén is Budapestre repül, és a Joomla!Napon beszámol a Nooku keretrendszer további fejlesztésérõl. Öccse, Tom Janssens is érkezik vele, aki a HTML5 és a CSS3 Joomla! 1.5 alatti használatával ismerteti a hallgatóságot.

Kitekintésül hadd említsük meg, hogy ugyancsak október 9-én találkoznak Veronában az olasz joomlások. Egy héttel késõbb Washingtonban, a Microsoft egyik rehabilitációs központjában konferenciáznak az Egyesült Államok keleti partvidékén élõ Joomla-felhasználók. A hónap végén, október 29-én és 30-án kerül megrendezésre az elsõ dán Joomla!Nap, 30-31-én pedig az Egyesült Királyságban rendeznek kétnapos Joomla-konferenciát.

Ezeken a találkozókon nem csak ismereteinket mélyíthetjük el, hanem valóságos kapcsolatokra válthatjuk a fórumokban szert tett online ismeretségeinket. Aki szeretne részt venni az idei magyar Joomla!Napon, annak ajánlatos már most biztosítania a helyét, nehogy lemaradjon róla.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.