Tech techline.hu 2010. augusztus. 14. 05:00

Nagy képek megosztása, nagyítási lehetőséggel

Korábban összefoglaltuk már, melyek a - szerintünk - legjobb online képmegosztó szolgáltatások, sőt mindig mutatunk...

Korábban összefoglaltuk már, melyek a - szerintünk - legjobb online képmegosztó szolgáltatások, sőt mindig mutatunk egyéb lehetőségeket is, hiszen mindenkinek más jön be igazán.
A most bemutatásra kerülő Zoom.it például képmegosztó is, meg nem is. Nincs ugyanis szerver, amelyre feltölthetjük a képünket, hogy azután megosszuk annak linkjét. Nem, ezt előbb meg kell oldanunk máshol, akár a Flickr-en, akár egyéb megosztón, esetleg saját FTP szerverünkön.

De ha a kép már a „hálón” van, és tudjuk a közvetlen linkjét, a Zoom.it is értelmet nyer! Ha ugyanis egy átlagos képmegosztóra töltünk fel, mondjuk egy 12 megapixeles vagy nagyobb fotót, azt meglehetősen kényelmetlen online nézegetni, ránagyítani, elmerülni a részleteiben.
Ha viszont megadjuk a Zoom.it-ben a kép linkjét, majd a Create gombra kattintunk, kapunk egy saját weboldalba, blogba is beépíthető embed kódot, illetve egy közvetlen URL-t. Ezek segítségével pedig már gyors megjelenítési és nagyítási lehetőséggel kapjuk vissza ugyanazt a fotót. Térképrészletek, családfák, nagyméretű ábrák, diagramok, panorámafotók stb. esetében rendkívül praktikus, de jól jöhet 12 megapixel fölötti fotóknál is, különösen, ha fontos, hogy a részletekre azonnal ránagyíthasson, aki megkapja a linket, vagy megnézi oldalunkon a beépített képnézegetőt. Kis képeknél persze gyakorlatilag értelmetlen a dolog.

A Zoom.it a Microsoft Live Labs „terméke”, aki ismeri a Seadragon és a Photosynth szolgáltatásokat, annak bizonyára ismerős lesz a működése. A Seadragonból amúgy van mobil változat is, így például iPhone-ra is letölthetjük. Érdemes!

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?