Tech techline.hu 2009. augusztus. 14. 06:00

Kémleljük ki, elolvasta-e már levelünket a címzett?

Sima levelezőkliens esetében létezik pár megoldás arra, hogy megtudjuk...

Sima levelezőkliens esetében létezik pár megoldás arra, hogy megtudjuk, elolvasták-e a levelünket (bár a legtöbb szoftver esetében ez is kimerül a visszaigazolás kérése funkcióban) – az online levelezőknél, például a Gmail, a Yahoo, a Hotmail vagy egyebek esetében azonban már nehezebb ezt kideríteni.

Szerencsére (mint mindenre) erre is van már online megoldás: egy igen érdekes dizájnnal, és még érdekesebb névvel (SpyPig, azaz „kémmalac”) rendelkező weboldal pontosan ezt a szolgáltatást kínálja, ráadásul ingyen. 

A dolog egyszerű alapokon nyugszik: a kémmalac oldalán be kell írnunk e-mail címűnket, illetve a levél tárgyát. Ha ez megvan, az oldal generál egy speciális kódot (illetve egy képet, a kód „alatta” van). Nincs más dolgunk, mint megírni az e-mailt, éppen úgy, ahogyan eddig is – csak ne feledjük a legvégén beilleszteni ezt a kis képet, amolyan aláírásként. Szerencsére a képecskék közül választhatunk, így nem kell ragaszkodnunk a rózsaszínű malachoz, van konszolidáltabb bannerecske is. A képek nem nagyok és nem zavaróbbak, mint egy-két divatos smiley, így a címzett sem panaszkodhat. 

 Amennyiben a címzett megnyitja a levelünket, a kód aktiválódik, és mi máris megkapjuk e-mailben az értesítést (ezért kellett megadnunk a címünket). Tetszés szerint opcionálhatjuk az értesítéseket is. A szolgáltatást online levelezőkre találták ki, de működik Outlookban, Eudórában vagy Safariban is, azaz bármilyen levelezőben, ahol képet tudunk illeszteni a szövegbe. 

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?