Tech techline.hu 2008. március. 24. 16:54

Legyen profi a képkonvertálásban!

Nem mindegy, hogy képeinket milyen formátumban tároljuk, és gyakran előfordul, hogy egy...

Nem mindegy, hogy képeinket milyen formátumban tároljuk, és gyakran előfordul, hogy egy fotót nem teljes méretben szeretnénk e-mailben átküldeni, esetleg a weblapunkhoz, blogunkhoz akarjuk optimalizálni. Ahelyett, hogy a Photoshopban vagy valamelyik képnézegető programunkban bóklásznánk, s keresnénk a megfelelő opciókat, a VSO Image Resizer minden olyan konverziót kezel, amelyre szükségünk lehet a mindennapokban.

Variációk fájlnévre

Az alkalmazás beállításával nincsen sok teendőnk, ha feltelepítettük, már be is fészkeli magát a jobb klikk menübe, és ha rákattintunk valamelyik fotónkra vagy fotóinkra, már kérdezi is, mi a teendő. Először is megváltoztathatjuk a kép felbontását, rengeteg lehetséges opciót kínál fel a program: az asztal méretétől, az iPod videón keresztül az 50%-os méretig számos jól kigondolt lehetőség közül választhatunk. 

Itt a helye

Ha az asztal méretére kattintunk, akkor saját értékeket is beírhatunk. Természetesen formátumot is választhatunk, a lehetőségeink bmp, tiff, jpeg, gif és png, a kompatibilis tárolók esetén a tömörítés mértékét is állíthatjuk, így sok helyet spórolhatunk meg. Extraként saját vízjelet is rakhatunk a képeinkbe, és akár az eredeti méretarány megtartását is is kikapcsolhatjuk. Ha sok fájllal dolgozunk, akkor jó pár névverzió áll a rendelkezésünkre, hogy az eredmény rendszerezett legyen.

Magáért beszél

Az eredeti fájlokat átírhatjuk, de meg is tarthatjuk, a készeket áthelyezhetjük, egyszóval minden igényünkre gondoltak. A leggyakrabban használt beállításokat pedig elmenthetjük. A program ráadásul ingyenes is, kellhet ennél több?


Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?