Sport hvg.hu/MTI 2021. március. 18. 21:08

Arra kéri az atlétikai szövetség elnöke az olimpia szervezőit, még ne döntsenek, lehetnek-e nézők

A világ változik, folyamatosan nő az átoltottság, nem érdemes elkapkodni a döntést - üzent Sebastian Coe a tokiói szervezőknek.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke arra kérte a tokiói olimpia szervezőit, hogy ne siessék el a döntést a nézők beengedéséről.

„Remélem, a döntés nem születik meg túlságosan hamar. Nem látom az okát, miért kellene siettetni, hiszen a világ változik és fokozatosan bevezetik az oltóanyagokat. Úgy gondolom, ezt a döntést nem feltétlenül kell mostanság meghozni” - mondta a koronavírus-járványra utalva az 1500 méteres síkfutás kétszeres olimpiai bajnoka.

Sebastian Coe hozzátette, természetesen szeretné, ha nézők előtt rendeznék a versenyeket a japán fővárosban, de a legfontosabbnak azt tartja, hogy megrendezhessék az ötkarikás játékokat.

A szervezők a tervek szerint áprilisban döntenek az olimpiai létesítmények maximális befogadóképességéről a világjárvány függvényében.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei
sport

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról