Sport hvg.hu 2015. augusztus. 25. 13:11

A világbajnok kalapácsvető berúgott, majd az érmével fizetett a taxisnak

Pawel Fajdek emlékezetesen ünnepelte meg, hogy Pekingben újra világbajnok lett kalapácsvetésben. Miután átvette aranyérmét, bulizni indult, de a végén a taxira már nem maradt pénze.

A lengyel kalapácsvető, Pawel Fajdek 80.88 méteres dobásával megvédte címét, így Pekingben is ő lett az aranyérmes a világbajnokságon. Az eredményhirdetés után – ahogy az elvárható – el is indult megünnepelni az újabb sikert. Annyira jól sikerült azonban az éjszakai pekingi túra, hogy a sportoló másnap reggel nem találta saját érmét – írja egy kínai forrásra hivatkozva az Independent.

Itt még megvolt az érem.
AFP / Greg Baker

Fajdek a rendőrséghez fordult, akik megpróbálták rekonstruálni az éjszaka történeteket. Így került a képbe taxisofőr, aki Fajdeket a szállására fuvarozta. Végül ő adta vissza az érmet tulajdonosának, miután kiderült, Fajdek pénz hiányában a nála lévő legnagyobb értékkel fizetett a hazaútért.

Később a Pekingben tartózkodó lengyel újságírók is megerősítették, hogy Fajdek elég sokat ivott az ünneplés során.

párizsi olimpia 2024

Márton ikrek: Ha az edző eléri a gyerekeknél, hogy higgyenek magukban, az az egész életüket elkíséri

Az egyikük a taekwondo első magyar női világ-, a másikuk olimpiai bajnoka. Egypetéjű ikrekként úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, ugyanúgy gondolkodnak a világ dolgairól, befejezik egymás mondatait. De míg az egyikük taktikus, és néha kicsit talán túl is gondolja a dolgokat, a másikuk csak megy előre, és elsősorban az erejében bízik. Márton Luanával és Vivianával beszélgettünk.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?