Sport hvg.hu 2011. május. 10. 18:35

Forma-1: radikális újítások előtt a Ferrari

A Forma-1-es Ferrari mérnökei és pilótái szerint is radikális újításokat kell eszközölni a 2011-es autón az elkövetkezendő futamokon, de még így is várni kell a futamgyőzelemre.

AP

Nikolas Tomabazis, a Ferrari főtervezője szerint csapata nem fejlődik elég dinamikusan. "Most azon vagyunk, hogy újra rátaláljunk arra a fejlesztési ütemre, amiről az utóbbi két évben sajnos letértünk." A szakember szavaival teljesen egyetért az olasz csapat kétszeres világbajnok pilótája, Fernando Alonso, aki azzal, hogy a Török Nagydíjon harmadik lett, a Ferrari idei első dobogós helyezését szerezte meg.

"Szerintem a Ferrarinak kicsit többet kellene kockáztatnia az újítások terén - mondta a spanyol pilóta. - Most már muszáj ezt tennünk." A lemaradás jelentős, Alonso 52 ponttal áll az ötödik helyen a listavezető Sebastian Vettel mögött, míg csapata már 83-mal van lemeraradva a világbajnoki címvédő Red Bull Racingtől.

"Barcelonában talán már számíthatunk előrelépésre - mondta Aldo Costa, a Ferrari technikai igazgatója a Diario Sportnak. - Pár versenyt azonban még mindenképpen várnunk kell, míg összejöhet a futamgyőzelem. Legjobban eddig a Reanult lepett meg. A kipufogórendszere a többiekéhez képest teljesen más. Gondosan kielemeztem, a módszer különleges és nagyon bátor."

párizsi olimpia 2024

Márton ikrek: Ha az edző eléri a gyerekeknél, hogy higgyenek magukban, az az egész életüket elkíséri

Az egyikük a taekwondo első magyar női világ-, a másikuk olimpiai bajnoka. Egypetéjű ikrekként úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás, ugyanúgy gondolkodnak a világ dolgairól, befejezik egymás mondatait. De míg az egyikük taktikus, és néha kicsit talán túl is gondolja a dolgokat, a másikuk csak megy előre, és elsősorban az erejében bízik. Márton Luanával és Vivianával beszélgettünk.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?