Shake life-style.hu 2011. november. 21. 08:53

Tizenötezren kóstolták végig Magyarország ízeit

A 2.

A 2. Kézműves Magyar Ízek Vásárát már hagyományteremtően Schmittné Makray Katalin fővédnök nyitotta meg pénteken délelőtt harangkongatással. Ettől kezdve egészen vasárnapig a Millenárison 121 magyar és határon túli termelő legkülönlegesebb mézeit, lekvárjait, húskészítményeit, szörpjeit, sajtjait és édességeit kóstolhatták- és vásárolhatták meg a látogatók - írják a szervezők közleményükben.

A rendezvényen leadott szavazatok alapján novemberben a Vásár kedvenc termelője Mircz Nárcisz sajtmester, a második helyezett Sáfrány László füstölt pisztráng készítő, míg a harmadik helyezett az erdélyi Gáll Erzsébet szörp- és lekvárkészítő lett.

Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. ügyvezetője szerint "a vásár azért különleges, mert itt minden terméket személyesen az előállítótól lehet megvásárolni, ezáltal sokkal személyesebb, mint egy nagyáruház, ahol csak a polcról emeljük le az élelmiszert." És szerepet is lehetett cserélni egy kicsit: a látogatók kipróbálhatták, hogy milyen tölteni az ország kolbászát, de akár a sajtkészítés procedúráját is. A karácsonyi hangulatot csokimikulás-öntéssel és szaloncukor készítéssel hozták a színpadra.

A következő Kézműves Magyar Ízek Vásárát előreláthatóan jövő húsvétkor rendezik, ahol a szervezők még nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni a húsvéti különlegességekre. Addig is hagyományos kézműves magyar ízeket lehet kóstolni és vásárolni az októberben megnyitott Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban, ahol a Vásár belépőjegyének árából 1000 forint levásárolható.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?