Plázs travelline.hu 2008. január. 04. 10:55

Az oroszok Magyarországon karácsonyoznak

A sármelléki FlyBalaton repülőtéren december 30-án landolt az idei téli...

A sármelléki FlyBalaton repülőtéren december 30-án landolt az idei téli szezonban az első, Moszkvából érkezett repülőgép, amelyet január 4-én követ egy újabb járat. Palkó Lajos, a repülőtér értékesítési és marketingigazgatója az MTI-nek elmondta: mint 2005 óta minden télen, idén is mintegy 300 orosz utas érkezik a két járattal a hévízi szállodákba.

A chartereket szervező Robinson Tours ügyvezetője, Jakócs György a távirati iroda érdeklődésére arról számolt be, hogy az orosz vendégek számára leginkább a télen is fürdési lehetőséget kínáló hévízi tó a legfőbb vonzerő. A szilveszteri-újévi ünnepek másik kedvelt programja, hogy a Festeticsek keszthelyi kastélyában tölthették az óévet búcsúztató éjszakát.

A nyugat-balatoni régió korántsem ismeretlen az oroszok számára, hiszen a ma már nemzetközi repülőtérként üzemelő sármelléki légikikötő a rendszerváltásig a szovjet hadsereg bázisa volt. A magyarországi kivonulásuk után megnyitott reptérre az első civil gépek között jó néhány éppen az Oroszországból érkezett charterek közül került ki.

Jakócs György felidézte, hogy 2001-ig összesen 60 chartergépet közlekedtetett cége Sármellékre, a járatok Szibériából érkeztek a nyári időszakban a Hévízhez közeli reptérre. Az itt landoló turisták a gyógytaváról híres városban, valamint a Balatonnál pihentek akkoriban.

Az oroszok régóta kedvelik Hévíz térségét. Ezt bizonyítja az is, hogy nemcsak a szállodákba térnek vissza vendégként, de az MTI információja szerint a rendszerváltás óta eltelt években több tucatnyian ingatlant is vásároltak ezen a környéken.

 
(MTI)

hvg360 Gyükeri Mercédesz 2025. február. 17. 19:30

Ha Gordon Ramsay megszerette, nekünk is jó lesz? Az áldott és átkozott margarin

Nincs még egy olyan modern élelmiszer, amelyik kezdettől fogva ilyen erős érzelmeket váltott volna ki, mint a margarin. Tekintettek rá drága terméket kiváltó megmentőként, aztán a drága termék pusztítandó hamisítványaként. Egy időben méltatták azért, hogy egészséges, aztán az volt vele a baj, hogy nem, mostanában pedig mentes és fenntartható alternatívaként tálalják a gyártók. Most, hogy a margarin oldalán Gordon Ramsay-t állította versenybe egy cég, mi sem maradhattunk ki, és megnéztük: vajon tényleg össze lehet keverni a margarint a vajjal? És előállítható otthon, pálmaolaj és mindenféle adalékok nélkül?