Plázs hvg.hu 2016. február. 09. 17:35

Ön szerint undorító ez a kórházi kaja? – fotó

Újabb vitatható minőségű kórházi ételről került elő fotó, most az Indexnek küldött egy olvasó képet az egyik itthoni intézményben felszolgált rántott répáról.

Index

Komoly erőfeszítés nélkül is bőven lehet találni fotókat az interneten olyan csapnivaló ételekről, amelyeket itthoni kórházakban szolgáltak fel betegeknek.

A Kórházi koszt blog és Facebook-oldala például tele van ilyen „ínyenc” fogásokkal.

Lehet találgatni, hogy a rántott répa párolt rizzsel azért került a menübe, mert olcsó, vagy esetleg azért is, mert a répa jól jöhet egy beteg szervezetnek a rost- és vitamintartalma miatt – már ami a sütés után megmaradt. Valószínű azonban, hogy olcsóbb volt répát kirántani, mint például egy friss, megfelelően előkészített csirkemellet.

Az Index az olvasó kérésére nem nevezte meg azt a kórházat, ahol rántott répa volt ebédre. Tény, a fotón látható étel nem túl étvágygerjesztő, mintha nem lenne rendesen kisütve. Rántott zöldség ugyanakkor sokszor kerül a tányérra itthon, elég csak a rántott karfiolra, brokkolira vagy patisszonra gondolni. Vagyis a rántott répa akár még finom is lehet például a kórházakban gyakran látott száraz kenyér–lapkasajt-kombóhoz képest, ha hozzáértők készítik el a konyhán.

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?