Igyunk-e ásványvizet, és milyet?
20-30 százalékkal nő évente a hazai ásványvízfogyasztás mennyisége: a tendenciát még a gazdasági válság sem igazán akasztotta meg. Míg 2007-ben 105 liter volt itthon a fejenkénti mennyiség, addig a következő évben már több mint 110 litert kortyoltunk el. A háztartási kiadások természetes tételévé vált termék körül időnként fellángolnak a viták, különösen akkor figyel fel a közvélemény, ha a kijelentések között megjelenik az „egészségre káros” kifejezés.
Bikfalvi Istvánné, a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára, analitikus vegyészmérnök azt mondja, hogy az ásványvizek kizárólag egy szigorú, hivatalos minősítés után kerülhetnek forgalomba, a palackozásuk is szabályozott és ellenőrzött higiéniai előírások között történik. Mint mondja, ezek a vizek védett vízadó rétegből kerülnek a felszínre: semmilyen külső körülmény nem befolyásolhatja a minőségüket. A cikk folytatódik, kattintson!