2010. március. 26. 18:12 hvg.hu Utolsó frissítés: 2010. március. 26. 18:01 Plázs

Hogyan főzzünk 300 forintból?

Vannak, akik minimális kosztpénzből főznek, nem engedhetik meg maguknak a legkülönfélébb friss zöldségeket. Ilyen körülmények között nehéz lehet új ételekkel előállni, amelyek ráadásul egészségesek is, úgy, hogy az otthon talált alapanyagokból készülnek, és nem terhelik a pénztárcát sem.

A leveles zöldségek tápanyagban gazdagok és olcsók, a káposzta kifejezetten sokáig eláll, ahogy a hagyma, a sárgarépa vagy a zeller. Ha csak fagyasztott zöldségekből tudunk főzni, a borsó mindig szívesen látott étel az asztalon, de még jobb választás a zöld szójabab, az edamame. Igazán nem drága fehérjeforrás, hiszen a bab évezredek óta kedvelt eledel a világ különböző részein. A szárított bab jobb megoldás a konzerv helyett, hiszen gyakran olcsóbb, ám a konzervált bab sem kerül vagyonokba, ha csak az kapható - olvashatók a praktikus és pénztárcakímélő tanácsok a The New York Times inernetes oldalán.

Íme egy ízletes, egészséges és olcsó recept! Kattintson!