Plázs travelline.hu 2010. január. 21. 16:45

Éttermek kalandkeresőknek

Alain Passard, a párizsi három Michelin-csillagos sztárszakács 11 600 dollárért kínál ebédet a négy ponton rögzített...

Alain Passard, a párizsi három Michelin-csillagos sztárszakács 11 600 dollárért kínál ebédet a négy ponton rögzített biztonsági övvel ülőknek. A toaletthez a vendéget asztalostul és a székestül egy perc alatt szállítják a földre. A London szívében lévő óriáskerék üvegfülkéi 30 percenként fordulnak, s eközben kétfogásos étel fogyasztható 145 vagy 180 dollárért. Kicsit drágább a Los Angeles-i óriáskeréken Joanne Purnell séf vanília illatú marhasültje és serpenyős, szezámos lazaca. A desszertet és a kávét majd a VIP lounge-ban kapja meg a vendég. Egy teljes üvegkabin 1100 dollárért bérelhető ki 60 percre.

A szintén divatos „vak étterem” már van Párizsban, Londonban és Moszkvában, a jövőben pedig létesül Barcelonában és New Yorkban is. A koktélbárban a kuncsaft ismerkedik a választékkal, majd bekötik a szemét, így kóstolja végig a príma fogásokat, egyenként 57 dollárért. Egy finn jégbarlangban létesült a Hó étterem. A vendégnek meleg csizmát, sapkát, télikabátot kell viselnie a mínusz 5 fokban. A gourmet skandináv menü ára 51-69 dollárig terjed. Az étkezés jégoszlopok mellett, jégasztalokon és - székeken történik. Tökéletes komfort még ezért a pénzért sem várható el!

TTG

Kult HVG 2024. november. 26. 20:00

"Amit mi csinálunk, az hosszútávfutás" – színfalak mögött az Ivan & The Parazollal

Néhány napon belül több helyen és több helyzetben is találkoztunk a jövőre hatodik nagylemezét megjelentető Ivan & The Parazollal, hogy megtudjuk, mitől különleges a zenekar új nagylemeze, hogyan áll most a 14 éves zenekar, mi történt velük az elmúlt években, és miért gondolják azt, hogy eljött az együttes aranykora. A HVG kisfilmje.