Alain Passard, a párizsi három Michelin-csillagos sztárszakács 11 600 dollárért kínál ebédet a négy ponton rögzített...
Alain Passard, a párizsi három Michelin-csillagos sztárszakács 11 600 dollárért kínál ebédet a négy ponton rögzített biztonsági övvel ülőknek. A toaletthez a vendéget asztalostul és a székestül egy perc alatt szállítják a földre. A London szívében lévő óriáskerék üvegfülkéi 30 percenként fordulnak, s eközben kétfogásos étel fogyasztható 145 vagy 180 dollárért. Kicsit drágább a Los Angeles-i óriáskeréken Joanne Purnell séf vanília illatú marhasültje és serpenyős, szezámos lazaca. A desszertet és a kávét majd a VIP lounge-ban kapja meg a vendég. Egy teljes üvegkabin 1100 dollárért bérelhető ki 60 percre.
A szintén divatos „vak étterem” már van Párizsban, Londonban és Moszkvában, a jövőben pedig létesül Barcelonában és New Yorkban is. A koktélbárban a kuncsaft ismerkedik a választékkal, majd bekötik a szemét, így kóstolja végig a príma fogásokat, egyenként 57 dollárért. Egy finn jégbarlangban létesült a Hó étterem. A vendégnek meleg csizmát, sapkát, télikabátot kell viselnie a mínusz 5 fokban. A gourmet skandináv menü ára 51-69 dollárig terjed. Az étkezés jégoszlopok mellett, jégasztalokon és - székeken történik. Tökéletes komfort még ezért a pénzért sem várható el!
TTG