Plázs travelline.hu 2009. december. 05. 09:02

Negyvenkét éve hiába vár vendégeire a név nélküli hotel

A hotelt még 1967 májusában nyitották meg Jordániában: az ünnepségen az azóta elhunyt Husszein király is részt vett.

A hotelt még 1967 májusában nyitották meg Jordániában: az ünnepségen az azóta elhunyt Husszein király is részt vett. Akkor még háromszáz vendéget szolgált ki tizennyolc szakács, az asztalokon 750 kilogramm hús és 200 kilogramm rizs illatozott.
   
A szálloda egyfajta befektetés volt a jövőbe, mivel bevételéből a hotelhez tartozó privát szakiskola palesztin és jordániai diákjainak képzését támogatták - mondta el Masri Tammimi, a tanintézet jelenlegi igazgatója.
   
Egy hónappal a megnyitás után azonban kezdetét vette az Izrael és négy arab állam közti úgynevezett hatnapos háború. Izraeli katonák érkeztek a dombon álló épületbe, mivel az elhelyezkedése miatt katonai szempontból fontos területen található, rálátást biztosít Jeruzsálem egész területére. Az izraeli megszállást követően sohasem érkeztek meg az annyira várt vendégek: az arab üzletemberek és a turisták.
   
A hotel tulajdonosa ezért úgy döntött, tanintézménnyé alakítja a szállodát: jelenleg 54 fiatal férfi tanulja itt a vendéglátóipar csínját-bínját. A szakácstanoncok maguknak főznek és magukon tesztelik az ízletes húsgombócokat, a kicsinosított pincérek az előcsarnokban szolgálják fel a teát és a süteményt - gyakorlásképpen. Így készülnek fel arra az időre, amikor már igazi szállodában, igazi vendégek között dolgozhatnak.

MTI

hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?