Plázs travelline.hu 2009. szeptember. 16. 08:21

Még több Michelin csillagra éheznek a svédek

A kilencmilliós északi nemzet még az 1970-80-as években tett szert konyhai...

A kilencmilliós északi nemzet még az 1970-80-as években tett szert konyhai hírnevére, nagyrészt a Muppet Show svéd főszakácsának köszönhetően, aki fazekak és serpenyők közt "hánykolódva" szórakoztatta a gyerekeket és a felnőtteket szinte érthetetlen beszédstílusával.
   
A svédek mostani célja, hogy még több csillagot szerezzenek a Michelin kalauzban, fellendítendő az élelmiszerexportot, ami egyúttal - az iparág fejlesztése révén - növelné a munkahelyek számát is. Úgy vélik, hogy egynegyeddel bővülhet az élelmiszergyárak kapacitása a következő évtizedben, ha sikerül megvalósítaniuk elképzeléseiket.  
  
"Sok turista jön ide, és jó ötletnek tűnik, hogy az idegenforgalmat összekössük a kulináris élvezetekkel, hiszen az idelátogatók rengeteget esznek" - mondta Eskil Erlandsson svéd mezőgazdasági miniszter az európai uniós kollégáival való kelet-svédországi találkozót követően. A miniszter még azt is elmondta, hogy kedvenc svéd étele a vörös áfonya, a skandináv konyhában népszerű erdei gyümölcs. "Mindenre ezt teszem, húsra és halra egyaránt" - árulta el.

MTI

hvg360 Nemes Nikolett 2025. március. 29. 20:00

„Iszonyatos stressz az X generáción, hogy felfogja, mit jelent ma az öregedés”

A magyar lakosság több mint 40 százaléka ötven év fölötti, nekik kell elsőként szembenézniük az idő múlásával. Miben más ma az öregedés, mint néhány évtizede? Mi mindent tehetünk, hogy a lehető legjobban éljük meg ezt az időszakot, és mit tehetünk az öregséggel kapcsolatos sztereotípiák ellen, amelyek máig makacsul tartják magukat?