Plázs travelline.hu 2009. július. 23. 08:57

Hőségriadó: ma akár 40 Celsius fok is lehet

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek...

Flickr (Creative Commons)

Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek elmondta, hogy derült, napos idő lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 35 és 40 fok körül alakul. Erős déli, dél-nyugati szél várható, amely délutántól nyugaton viharossá is fokozódhat. Éjszakára 18-23 fokig csökken a hőmérséklet.
   
A hőségriadó alatt a főváros több, forgalmas pontján is vizet osztanak az autósoknak és a járókelőknek. Így a Moszkva téren, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér tér zuglói oldalán, a Szentlélek téren és a Váci út - Róbert Károly körút sarkán 20 ezer félliteres flakonos vizet osztanak szét.
   
Ezen felül a Fővárosi Vízművek Zrt. ismét üzemelteti mobil vízcsomagoló egységét a Deák téren, így a járókelők a forróságban itt is hűtött, csomagolt vízhez juthatnak 8.00 órától 18.00 óráig.
   
A Fővárosi Önkormányzathoz tartozó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a hőségriadóra tekintettel a Csepeli, a Dagály, a Római, a Palatinus, a Paskal, a csillaghegyi, a pünkösdfürdői strandokra vízautomatákat szállított, amelyeket a pénztárak, vagy belépőkapuk környékén helyeztek el.
   
Minden strand reggel 8 órakor nyit, és igény szerint később zár, akár sötétedésig is nyitva maradhatnak. 17.00 órától féláron vásárolhatóak meg a belépőjegyek, illetve egész héten minden nap másik strandon egész nap 50 százalékos kedvezményt ad a fürdővállalat.
   
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. reggel 6 órától mossa és hűti Budapest utcáit. Nappal a lakótelepek, illetve a sűrűn lakott városrészek mellékutcáit, éjjel a fő-és tömegközlekedési úthálózatot locsolják. Vizet osztanak és locsolnak a kánikula alatt az ország számos településén, így például Miskolcon, Szolnokon és Székesfehérváron.

MTI

Vállalkozás Gyükeri Mercédesz, Rácz Gergő 2024. december. 29. 17:30

Ahol a rizs az isten és perui a spárga: a Nobuban jártunk

Lehet variálni egy felső polcos étteremlánc menüsorában, vagy az főben járó vétek? Honnét tudja egy ázsiai kulináriát szolgáló étterem beszerezni az alapanyagait Budapesten, és hogy lesz a megoldás végül Spanyolország? Ezekről és sok másról faggattuk a Nobu Budapest séfjét, Schreiner Gábort, közben azt is megkérdeztük, hogy a halak filézése közben milyen gyakran vágja meg a kezét.